947 Айва в косметології

Айва в косметології


 |  ❤ 199  |  ☻ 0
Категория: Довідник лікарських рослин
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

Айва в косметології

Велика кількість фруктових кислот, що містяться в стиглих і соковитих плодах, дозволяє використовувати м’якоть айви в якості косметичних масок. Такі маски мають антисептичні та підсушуючими властивостями, добре живлять шкіру. Для їх приготування невелику кількість подрібненої м’якоті змішується з різними інгредієнтами, якими можуть бути рослинні масла, яєчний жовток, крохмаль, толокно або розмелені крупи.

Читайте также: Снится Кесарево сечение

Для жирної, втомленою шкіри і для видалення підліткової вугрової висипки підійде найпростіша маска. Щоб приготувати маску, необхідно натерти стиглий плід айви на дрібній тертці, а потім нанести м’якоть тонким шаром на обличчя, залишивши відкритими ділянки навколо очей і губ. Маску необхідно тримати не більше семи хвилин, потім змити теплою водою.

Комбінована і нормальна шкіра вимагає застосування такої маски: натерта на дрібній тертці м’якоть одного плоду айви змішується з добре розтертим яєчним жовтком і запареною вівсяним борошном (для приготування борошна дві столові ложки вівсяних пластівців подрібніть в кавомолці, потім залийте 50 мл окропу і дайте добре пропарити) , наноситься в теплому вигляді на шкіру обличчя і область декольте не більше ніж на 10-15 хвилин. Потім маска змивається теплою водою. Особа необхідно кілька разів злегка промокнути серветкою. Протирати рушником не можна ні в якому разі.

Відмінним ефект має маска з айви, що підходить для всіх типів шкіри. Для її приготування потрібно натерти м’якоть плоду, потім змішати її з чайною ложкою толокна (можна використовувати рисову, гречану або вівсяну муку) та кукурудзяного крохмалю. Суміш необхідно ретельно перемішати і нанести на шкіру. Тримати маску необхідно не менше 20 хвилин, потім змити водою кімнатної температури. Після застосування маски не рекомендується протягом однієї години виходити на вулицю.

М’якоть айви рекомендується використовувати для приготування різних пілінгових мас і скрабів. Завдяки застосуванню цих коштів, отшелушиваются відмерлі частинки шкіри, поліпшується її зовнішній вигляд, відновлюється кровообіг, за рахунок чого колір обличчя стає більш здоровим і привабливим.

Айва в косметології

Для приготування скрабу необхідно подрібнити плід айви разом з кісточками, додати столову ложку солі крупного помелу, добре перемішати і відразу ж нанести легкими масажними рухами на шкіру обличчя і області декольте. Через три хвилини скраб необхідно змити, потім слід промокнути шкіру серветкою. Через годину рекомендується нанести на шкіру тонкий шар живильного крему. Завдяки такому скрабу, шкіра стане ніжніше і м’якше, покращиться її стан і зовнішній вигляд.

Читайте также:  Корисні властивості і застосування трави нетреби

Використовувати скраби з плодів айви рекомендується не частіше ніж один раз на тиждень.

Хорошим ефектом володіють лосьйони з м’якоті айви. Крім того, вони не містять шкідливих барвників, консервантів і ароматичних добавок.

Для додання жирній шкірі здорового стану підійде лосьйон з курячим жовтком. Він допоможе очистити шкіру від жирного блиску і додасть їй бархатістость.Чтоби приготувати такий лосьйон, необхідно віджати сік з одного плоду, додати в нього півсклянки очищеного медичного спирту і півсклянки камфорного спирту. Жовток одного яйця слід добре збити, потім дуже повільно ввести в нього підготовлений розчин. Зберігати лосьйон необхідно в прохолодному темному місці.

Можна приготувати настій з айви, який буде добре очищати шкіру рук від забруднень і жиру, і живити її. Для цього необхідно плід айви середнього розміру нарізати маленькими шматочками, видаливши насіння і плодоніжки. Потім айву потрібно залити склянкою якісної горілки. Настоянка витримується в прохолодному темному місці протягом півмісяця, потім фільтрується. Після цього в неї необхідно додати столову ложку гліцерину.

Айва в косметології

Рецепти з айвою

Дозрілі плоди айви використовують для приготування настоянок і екстрактів для лікування анемії і недокрів’я. Відвар з насіння застосовують при очних хворобах, прикладаючи змочені відваром тампони до запалених очей. Відвар з айви рекомендується приймати після сонячного удару, при набряках, диспепсії. Листя, кора гілок і молоді гілки айви підходять для відварів, що застосовуються при лікуванні цукрового діабету і лихоманці.

З айви виходять слизові відвари, обволікаючі властивості яких захищають шлунок від запальних процесів, надають скріплювальний дію при проносах і дизентерії.

Рецепт № 1: 10 г подрібненого насіння необхідно залити склянкою окропу, варити на водяній бані чверть години, після чого охолодити і ретельно процідити. Приймати відвар слід по 100 мл 3 рази на день до їди при шлунково-кишкових недугах і при запаленні горла, появі сухого кашлю, при шкірних захворюваннях і опіках.

Рецепт № 2: 5 грамів листя потрібно залити 1 склянкою гарячої води, кип’ятити на водяній бані 15 хвилин, охолодити, процідити, віджати сировину, і додати, що випарувалася воду. Приймати склад рекомендується по 2 столових ложки до їди 3-4 рази на день при запальних захворюваннях кишечника і шлунка, під час астматичних нападів.

Читайте также:  Корисні властивості і застосування Діоскори кавказької

Рецепт № 3: при кашлі, ангіні нарізаний на дрібні шматочки плід айви слід залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин. Пити необхідно по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.

Рецепт № 4: 10 г насіння айви треба залити 1 л холодної води, настоювати 10 годин, процідити і приймати по 1 / 2-1 склянці 3-4 рази на день при коліті.

Рецепт № 5: 1 ст. ложку сухих перегородок плоду айви потрібно заварити склянкою окропу, настояти в термосі 3 години, приймати протягом дня по дві столові ложки. Засіб нормалізує травлення, допомагає при лікуванні дисбактеріозу.

Рецепт № 6: 1 ст. ложку сухих квіток айви заливають склянкою окропу, настоюють протягом десяти годин, приймають з додаванням меду по 0,5 склянки три раз в день.

Рецепт № 7: 2 плода необхідно залити трьома склянками води, кип’ятити протягом 10 хвилин на слабкому вогні, настояти годину. Приймати рекомендується по 0,5 склянки 3 рази на день перед їжею при набряках і діареї.

Рецепт № 8: 1 ст. ложку листя заливають склянкою окропу, кип’ятять 5-10 хвилин, настоюють протягом години, потім використовують проти потіння ніг.

Рецепт № 9: слід очистити плоди від шкірки, видалити серцевину, розрізати на часточки, бланшувати 15 хвилин. Потім зливають відвар, проціджують і додають на 1 кг айви 0,5 кг цукру. Коли цукор розтане, потрібно кинути в сироп відварені часточки айви і кип’ятити 10 хвилин, приймати 3 рази на день по дві-три ложки, запиваючи водою.

Рецепт сиропу: нарізану на дрібні шматочки айву необхідно залити водою і варити до м’якості, потім віджати сік і продовжити варити до отримання густої рідини. Смачний і корисний сироп показаний при анемії.

Айва в косметології

Як приготувати айву?

Плоди айви тверді з кислуватим присмаком. Відварна айва радує м’якою м’якоттю, вона рожева, солодка, з гранульованої текстурою, за смаком схожа з грушею.

Перед приготуванням плоди айви слід ретельно очистити від пухнастого нальоту, добре вимити, можливо, в деяких випадках доведеться навіть зняти шкірку. Плоди потрібно розрізати навпіл, видалити серцевину (перегородки і насіння коштує висушити і використовувати для приготування відварів і настоїв, а зрізану шкірку варять в невеликому обсязі цукрового сиропу, він стає ароматним і його можна додавати в будь-які страви з айви).

Читайте также:  Корисні властивості і застосування Гельземіум

Для того, щоб фрукт став м’яким, шматочки бланшують у воді протягом 25 хвилин, відвар зливають, проціджують, додають цукор (800 г на 3 склянки відвару), доводять до кипіння, періодично помішуючи. Каструлю з сиропом знімають з вогню, додають готові шматочки айви і залишають для настоювання на кілька годин. Через деякий час сироп знову варять, додають лимонну кислоту. Скибочки при такому способі приготування стають прозорими, щільними і дуже смачними.

Як їдять айву?

Айву їдять із задоволенням, це, мабуть, єдиний фрукт, який в сирому вигляді має специфічний, дуже терпкий смак. Через твердої шкірки і високої щільності м’якоті айву не їдять як, наприклад, яблука. Чудові страви з айви цінуються на Апеннінах і Сардинії. Часточки айви, проварені в меді, смачніше будь-яких цукатів і мармеладу.

Для поповнення організму вітамінами приймають сік з айви, його легко приготувати за допомогою соковижималки. Потрібно пам’ятати, що айва містить дубильні речовини у великій кількості, тому її вживання має бути помірним.

Айва в косметології

Насіння айви

Насіння айви, а саме їх біла оболонка, яка містить слизові компоненти, також як і плоди, є цінним лікарською сировиною. Відвари з насіння полегшують стан жінок при рясних менструаціях, зупиняють маткові кровотечі.

Рецепт № 1: 8 штук насіння потрібно залити 200 мл окропу і варити 3 хвилини. Пити відвар слід по 0,5 склянки 3 рази на день.

При вживанні відвару з насіння усуваються кровохаркання і маткові кровотечі.

Рецепт № 2: 5-10 грамів насіння необхідно варити в 100 мл води до утворення слизу. Приймати рекомендується по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.

Слизові відвари з насіння знадобляться для лікування запалення очей, при ангінах, подразненнях шкіри, опіках, як проносний засіб. Насіння айви заварюють як чай і п’ють при сухому, виснажливої ​​кашлі. Також застосовують цілющі настої, ефективно виліковують від різних недуг.

Настій насіння: 1 столову ложку насіння треба залити однією склянкою води кімнатної температури і сильно струшувати пару хвилин. Приймати всередину слід по 1 столовій ложці 3-4 рази на день до їди.

Айва в косметології

Вы читаете статью Айва в косметології. Все материалы на сайте Tyt Doctor, а также и статья Айва в косметології - написаны с целью информационного обогащения и мы рады если Вам нравиться наш Журнал.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

9 + 16 =

наверх