1934 Екстракт з кісточок винограду

Екстракт з кісточок винограду



Екстракт з кісточок винограду

Екстракт виноградних кісточок містить глікозиди, фруктозу, флобафен, Енін. У великих кількостях в даному засобі присутні яблучна, фосфорна, кремнієва, саліцилова, лимонна, бурштинова, щавлева кислоти. Завдяки наявності в екстракті солей калію, кальцію, заліза, магнію, вітамінів В1, В2, А, С, дубильних речовин, флобафени і лецитину відбувається оновлення клітин. Цінність лікувальний засіб — потужні антиоксиданти, які нейтралізують ферменти, що руйнують структуру сполучних тканин.

Читайте также: Вікна з ПВХ і металопластику: навіщо і як їх теплоизолировать

В результаті їх дії зміцнюються стінки судин і нормалізується рівень колагену шкіри, сухожиль, хрящів. Екстракт здатний відновлювати функцію сітківки ока, приймається як профілактичний засіб, що запобігає інфаркт міокарда і атеросклероз. Куріння, побічна дія ліків і погана екологія позначаються на здоров’ї людей; екстракт з виноградних кісточок допоможе вивести токсини, знизить негативний вплив шкідливих речовин на організм.

Екстракт з кісточок винограду

Настоянка з кісточок винограду

Спиртову настоянку з кісточок винограду можна приготувати в домашніх умовах. Для цього кісточки червоних сортів винограду миють, сушать серветкою, розчавлюють і поміщають в півлітрову банку. Сировина заливають 250 мл горілки, щільно закривають і витримують в темному місці протягом місяця, щодня струшуючи. Коли настоянка буде готова, її необхідно процідити і приймати п’ять днів по 1 краплі в день під час їжі, потім на п’ять днів потрібно зробити перерву. Настоянкою лікують захворювання горла, застосовуючи її як полоскання.

Червоний виноград

Червоний виноград володіє масою цілющих властивостей і сприяє зміцненню здоров’я, тому він дуже високо цінується сучасними дієтологами. Сорти червоного винограду особливо корисні, так як в них міститься величезна кількість різних речовин і кислот, що нормалізують ритми серцевих скорочень. У його кісточках, шкірці і плодоніжки є катехін, кверцетин, лютеїн і інші фітоестрогени. Вони запобігають атеросклероз у жінок після 45 років. Вживання червоного винограду змінює формулу крові, що призводить до поліпшеного харчування всіх органів і систем, відновлює кровообіг, знижує кров’яний тиск при гіпертонії.

Читайте также:  Лікувальні властивості і застосування кореня аралії маньчжурської в народній медицині

Виноград червоних сортів сприяє нормальному травленню, зменшує кислотність шлунка, лікує хронічні гастрити, виразки шлунка. Корисний вплив на організм червоний виноград надає при частих застудах, бронхітах. Сечогінні властивості червоного винограду дозволяють позбавлятися від токсинів. Неймовірно корисні ягоди служать профілактичним засобом від хвороб нирок, сечового міхура. Сік і ягоди червоного винограду стануть найкращим природним ліками від артриту, ревматизму, остеохондрозу.

Екстракт з кісточок винограду

Виноград кишмиш

Кишмиш — дуже смачний і солодкий сорт винограду, росте він в Середній Азії. Його калорійність в 100 г дорівнює 95 ккал, в родзинках — майже 270 ккал. Такий виноград відрізняється відсутністю кісточок, буває чорного і білого кольору. Він містить вітаміни, мінерали, велика кількість цукрів, вуглеводів і органічних кислот. Вживання такого чудового продукту рекомендується для зняття дратівливості в стресових ситуаціях, нервової напруженості і втоми. Присутні в кишмиш кобальт, натрій, кальцій, фосфор і залізо сприяють відмінній роботі травного тракту, покращують обмінні процеси.

Виноград кишмиш корисний своїми антиоксидантними властивостями. Думка про цінні якості ягід кишмишу безперечно: з’їдаючи всього кілька ягід в день або випиваючи стакан свіжоприготованого соку можна запобігти хворобам нирок і печінки. Корисний виноград і при низькому тиску, захворюваннях крові і судин. Він може допомогти підвищити імунітет, поліпшити самопочуття людям, хворим на астму.

Не менш корисний і сушений кишмиш. Споконвіку родзинки вважається цінним продуктом, в ньому зберігаються всі поживні речовини, вітаміни і корисні властивості, властиві свіжим ягодам. Зміст в родзинках, особливо чорному, олеанолової кислоти і фіторечовин, сприяє зменшенню числа бактерій, що викликають захворювання порожнини рота. Однак його не слід вживати у великій кількості.

Екстракт з кісточок винограду

Чорний виноград

Чорний виноград (столовий виноград) дозріває восени. Його ягоди довгастої форми, оберненояйцевидні, за розміром бувають великі або дуже великі. У шкірці і кісточках чорного винограду міститься велика кількість ресвератрола, завдяки чому він може протистояти раковим захворюванням. Протизапальну дію корисної речовини ефективно при раку молочної залози, товстого кишечника і прямої кишки. Відомо, що в 200 г червоного вина міститься добова доза вітамінів РР і Р. Виноград і продукти з нього перешкоджають розширенню вен і утворенню тромбів в судинах.

Читайте также:  Шкода і протипоказання арахісу

Вживання цінних ягід сприяє підвищенню стійкості організму до простудних захворювань. Приготовлені на основі чорного винограду витяжки, масло і екстракти з кісточок допомагають справлятися з негативним впливом вірусів, радіацією, приводять у норму імунну систему і покращують гормональний фон. Для профілактики багатьох захворювань досить кілька разів на тиждень з’їдати невелику гроно винограду або випивати розбавлений водою виноградний сік.

Дикий виноград

Дикий, або дівочий, виноград може бути їстівним, смачним і корисним. Є багато його різновидів. У плодах рослини виявлені вуглеводи, пігменти, декстроза, пектин. Також присутні винна, яблучна, лимонна кислоти. У насінні міститься жирне масло. Плоди застосовуються при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, при проносі. Ягоди придатні для родзинок, для приготування оцту і отримання масла.

Витка рослина ідеально підходить для декорування стін будинків, дерев і огорож. Дикий виноград росте на будь-якому присадибній ділянці, легко переносить зимівлю, при цьому вимагаючи уваги до речі: його, також як і інші культурні сорти, необхідно обрізати і поливати.

Екстракт з кісточок винограду

Як зберігати виноград?

Для тривалого зберігання необхідно вибирати здорові грона без цвілі і пошкоджень, ягоди повинні бути сухими, цілими, без вм’ятин, блискучими і щільними.

Зберігання винограду буде якісним тільки в темному, прохолодному, добре провітрюваному і сухому приміщенні. Оптимальна температура зберігання — + 5-7 градусів Цельсія. Стіни приміщення необхідно побілити за допомогою вапняного молока для дезінфекції та Окур сіркою.

Способи зберігання винограду:

1. Можна зрізати плоди разом з гілкою, надрізи залити воском або парафіном, щоб в серцевину не проникало повітря і бактерії, підвісити на витягнуту мотузку на такій відстані, щоб грона не стикалися.

2. Також відмінно зберігається виноград, якщо обрізати кисть разом з частиною лози і помістити нижнім зрізом в ємність з водою, як квітка в вазу. Рекомендується додати у воду шматочок деревного вугілля або щіпку солі.

Читайте также:  Корисні властивості і рецепти застосування каланхое

3. Невеликі кількості винограду можна зберігати в сухому піску, коркової крихті, тирсі: так знижується випаровування води і свіжість ягід зберігається кілька місяців.

Протипоказання до застосування винограду

Протипоказаннями до виноградолікування є: цукровий діабет, ожиріння, гострі форми туберкульозу легенів. Перш ніж вживати ягоди і приймати різні засоби на основі винограду, необхідно отримати консультацію лікаря. Не підходить виноград при уремії, гіпертонії, що супроводжується набряками, колітах, виразках в порожнині рота і шлунку. Бажано вживати свіжий сік, а якщо консервований — то без наявності консервантів.

Сік винограду, потрапляючи на зуби, посилює каріозні процеси, рекомендується після прийому виноградного продукту ретельно полоскати рот розчиненої у воді їдальнею содою. Беручи гепарин, варфарин, аспірин, що сприяють запобіганню утворення тромбів, потрібно пам’ятати, що екстракт винограду знижує згортання крові.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

наверх