2627 Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся

Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся



Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся

Ботанічна характеристика жожоба

Жожоба — це гіллясте потужний чагарник, висота якого цілком може досягати трьох метрів. Це красива рослина володіє сидячими супротивними листками. Витончені двостатеві квітки — без пелюсток. Жіночі квітки складаються з маточки з обпадаючими стовпчиками, чоловічі несуть 12 тичинок. Темно-зелене листя яйцевидної форми в самому низу покриті світлим пушком. Семязачаток мається на кожному з трьох гнізд верхньої зав’язі. Плід представляє собою цікаву коробочку з трьома гранями.

See also: Camargue Cattle Characteristics, Origin & Uses

.Жожоба виростає в Японії, в Азії, в Закавказзі, а також в Китаї. Жовто-червоні м’ясисті плоди містять велику кількість аскорбінової кислоти. Кислуваті плоди приємні на смак. У кожному фрукті є одне тверде зморщене насіння. Таку поширену рослину можна зустріти в пустелях і диких лісах, а також на невисоких пагорбах.

Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся

Корисні властивості жожоба

Фрукти жожоба мають тонізуючу дію, а також використовуються як відхаркувальний засіб. Крім того, унікальність цієї рослини полягає в тому, що воно здавна застосовується при нудоті і як протиотруту при отруєнні аконітом.

Властивості неперевершеного масла обумовлені особливими амінокислотами, які входять до його складу. Протеїн і колаген є необхідним засобом для сухої, чутливої, в’янучої, що лущиться, запаленої і в’ялої шкіри. Такі мікроелементи здатні без праці впорається з висипом вугрів, дрібними травмами і тріщинами шкіри.

Застосування жожоба

Ароматні плоди використовуються в японській і китайській кухнях. На основі жожоба виготовляють багато пікантні прянощі, муси і киселі. Поряд з цим особливої ​​популярністю користується масло жожоба, яке без перебільшення є рідким воском з хорошими кондиціонуючими властивостями. Масло цього незрівнянного чагарнику має густою консистенцією. Незважаючи на це, воно здатне з легкістю всмоктуватися і не залишати жирного блиску на шкірі.

Читайте также:  Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Масло жожоба ефективно в якості поживного і зволожуючого засобу. Воно здатне розгладжувати зморшки, знищувати вугровий висип, знімати роздратування, нормалізувалася продукування меланіну, знімати почервоніння і запалення, а найголовніше — надавати шкірі надзвичайно красивий і рівний відтінок.

Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся

Масло жожоба

На сьогоднішній день масло жожоба користується підвищеним попитом в сучасній косметології завдяки своїм властивостям. Таке виняткове засіб являє собою рідкий віск, який виробляється шляхом холодного пресування плодів чагарнику. Колаген, що входить до складу масла, є гарантією підвищення пружності шкіри. Слід також зазначити, що особлива цінність масла жожоба полягає в тому, що прогоркание йому не загрожує навіть через тривалий час.

Масло жожоба для волосся

Це дивовижне масло являє собою воістину функціональний інгредієнт у багатьох рецептах по догляду за неслухняними і примхливими волоссям. Масло жожоба здатне видаляти застиглі освіти шкірного сала на голові, дозволяючи розкритися фолікулів волосся. При нанесенні цього засобу воно повністю всмоктується, не залишаючи неприємного жирного блиску на волоссі. Після використання масла жожоба волосся стає м’яким, чистими і слухняними, а також значно поліпшується їх структура. Навіть тьмяні і ламкі волосся під впливом цього ефективного засобу стають здоровими і красивими. Щоб ваше волосся стали пишніше і блискуче, необхідно втирати масло жожоба в волосся близько 15 хвилин перед миттям голови.

Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся

Масло жожоба для обличчя

Масло жожоба по праву вважається одним з найкращих засобів по догляду за проблемним особою. Це засіб відрізняється незрівнянної тонкою структурою і чудовою проникаючу здатність. Таке високоефективне масло має регенеруючу і зволожуючу дію. При регулярному використанні відбувається помітне омолодження шкіри і усунення зморшок. При глибоких зморшках можна використовувати поєднання однієї частини масла жожоба і однієї частини масла авокадо і мигдалевого масла.

Читайте также:  Корисні властивості і застосування іберійки гіркої

Ефірна олія жожоба

До складу ефірної масло жожоба входять протеїни і амінокислоти, а також вітамін Е, за рахунок цього такий засіб може похвалитися яскраво вираженими антиоксидантними і протизапальними властивостями. Густа в’язка консистенція цього кошти без праці проникає в шкіру, насичуючи її живильними речовинами. Таке ефірне масло незамінне при запальних процесах і почервоніння. Крім цього, воно швидко видаляє прищі, вугрі, екзему та інші дерматити.

Корисні властивості і застосування олії жожоба для волосся

Екстракт жожоба

Екстракт жожоба можна назвати одним з кращих ліпідних матеріалів в сучасній косметології. Це унікальний засіб схоже за своєю структурою з воском, однак це не перешкоджає його легкому проникненню в шкіру. Такий екстракт здатний оживити пори і зволожити епідерміс. Виняткова розтікання цього масла надає шкірі матовий здоровий вигляд. Регенерація клітин відбувається за рахунок колагену, який знаходиться в складі даної рослини. При використанні екстракту жожоба здійснюється повний контроль водного балансу епідермісу, а також поліпшення тургору шкіри.

Протипоказання до застосування жожоба

До протипоказань для використання коштів на основі жожоба можна віднести індивідуальну непереносимість.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

наверх