2700 Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?



Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Зелений чай є багаторічним вічнозеленим чагарником, що досягає 10 м у висоту. У рослини красиві, довгі, темно-зеленого кольору листя, мають форму овалу. Листя містять у своїй м’якоті опорні склереїди. В пазухах листків розташовані ароматні квітки, зібрані по 2-4 штуки або поодинці. Цветолістікі і приквітки розташовуються по спіралі. Плід зеленого чаю — коробочка, злегка плеската, що складається з трьох стулок. Усередині плоду є насіння округлої форми, темно-коричневого кольору.

З кінця літа до останніх днів осені триває період цвітіння цієї рослини. З жовтня по грудень рослина плодоносить. Плантації зеленого чаю знаходяться в Китаї, Індії, Японії, Південній Америці і в Африці.

Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Склад зеленого чаю:

Цей свіжий, міцний напій містить безліч хімічних речовин, саме цим обумовлено корисну дію чаю. Понад півтисячі компонентів виявлено в його листі, включаючи такі необхідні для організму кальцій, фтор, а також магній, фосфор і багато інших. У ньому виявлено кілька сот складних з’єднань органічного походження і більшість відомих вітамінів. Особлива корисність зеленого чаю обумовлена ​​наявністю в ньому таких сполук:

Кофеїн — це основний алкалоїд, він своєю присутністю в чаї надає сил і енергії нашому організму, бадьорить і активізує мозок. Однак в звичайному чаї міститься не кофеїн, а його аналог, званий Теїном. Дія теїну дещо м’якше, ніж кофеїну, при цьому він також активізує енергію мозку людини, покращує настрій, а разом з ним працездатність і активність.

Мінерали, що містяться в зеленому чаї, сприяють правильному функціонуванню всіх наших органів. Запобігаючи порушення балансу мінералів, він зміцнює імунітет, сприяє відмінному стану нігтів, волосся і зубів.

Катехіни — це флавоноїди, відмінні антиоксиданти. Їх вплив в десятки разів перевершує ефект від вітамінів. Випивайте чашку зеленого чаю протягом дня, і ваш організм отримає все необхідне кількість поліфенолів. Подібний ефект виявлений у катехінів інших натуральних продуктів, наприклад, моркви, шпинату, полуниці і брокколі. Будучи ефективним антиоксидантом, цей продукт пригнічує вільні радикали в організмі, знижуючи ризик виникнення раку. Чай підвищує природний імунітет, знищує мікробів, завдяки чому він рекомендується при дизентерії.

Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Користь зеленого чаю

Корисність зеленого чаю відома з давніх-давен. Причому цей факт визнаний не тільки народними лікарями, а й офіційними установами. Наймаститіші фармацевтичні компанії поряд з виробниками косметики використовують у своїх продуктах це унікальне, чудодійний рослина. Корисні властивості зеленого чаю активним чином використовуються в поживних кремах і в біологічно-активні добавки.

Читайте также:  Лікувальні властивості беладони і рецепти приготування рослини

Випробуйте самі дію цього чудесного продукту — вмивайтеся вранці і перед сном свіжозавареним напоєм, ви відчуєте поліпшення тонусу шкіри. Дуже корисно протирати шию і область особи шматочками замороженого зеленого чаю. Повторюйте цю процедуру регулярно, і вам буде забезпечено бадьорий і життєрадісний настрій. Зелений чай допоможе позбутися від хворих висипань на вашій шкірі, а також від інших подібних негативних симптомів на обличчі й тілі.

Зелений чай здатний зробити вас красунею. Якщо на вечір у вас далекосяжні плани, він допоможе стати вам просто надзвичайною. Красу вашої шкіри розбудить такий склад. Перемішайте приблизно 20 г звичайної борошна, яєчний жовток і міцно заварений чай. Наносите на 15 хв. цю масу на обличчя, ретельно змиваючи після цього. Ваша шкіра придбає приємний колір, розправиться і підтягнеться. Посилити цей ефект можна за допомогою шматочка льоду зеленого чаю.

Не варто ігнорувати і чорний чай, його користь також очевидна. Наші мами за часів своєї молодості обходилися без соляріїв, щоб зробити шкіру смаглявою. Для цього заливають трохи води в чорний чай, ставлять на вогонь, доводячи до кипіння, і потім наполягають, чекаючи, коли рідина охолоне. Цим настоєм двічі на день протирають шкіру. Ви станете засмаглою без сонячних ванн.
зелений чай

Але повернемося до зеленого чаю. Цей напій нормалізує процеси травлення. Постійно вживаючи зелений чай, ви змусите працювати швидше свої внутрішні органи — печінка, кишечник і шлунок. Також ви помітите додатковий ефект — здорові ясна і зуби. Вам більше не страшний стоматит. Всьому цьому сприяють дивно корисні компоненти, якими насичений чай. Антиоксиданти, які присутні в чаї, є дивним профілактичним засобом проти стали справжньою бідою ракових захворювань. У чайному напої присутній в необхідній кількості відомий антиоксидант — цинк. Цей елемент необхідний для зміцнення нігтів, росту волосся, сприяє він і затягування ран, наприклад при порізах.

Препарати зеленого чаю мають сечогінну дію, але через збудливої ​​дії рослини його не можна застосовувати, як діуретичну засіб.

Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Зелений чай — кращий засіб від втоми. Настій із зеленого чаю застосовують як протимікробний засіб при дизентерії. Такий чай є засобом профілактики сечокам’яної і жовчнокам’яних хвороб. Зелений чай підтримує тонус організму і вгамовує почуття голоду.

Читайте также:  Корисні властивості алое вера, застосування соку і рецептів з алое

Завдяки вмісту вітаміну С, зелений чай допомагає впорається з багатьма онкологічними захворюваннями. Вітамін Р, що міститься в зеленому чаї, робить стінки кровоносних судин міцніше і еластичнішою.

Корисні властивості зеленого чаю обумовлені тим, що в його складі у великій кількості містяться різні біоактивні речовини, мікроелементи і вітаміни. В процесі виробництва продукту чайні листя не піддаються повному окисленню (ферментації), за рахунок чого вони і зберігають свій зелений колір. Завдяки щадить сушінні корисні речовини і вітаміни, що знаходяться в листі, не руйнуються, на відміну від чорного чаю.

Чим корисний зелений чай? Цей цілющий напій має тонізуючу дію на всі системи організму. У ньому знаходяться кофеїн і танін, що стимулюють розумову діяльність мозку. Його корисно пити для профілактики тромбоутворення, він знижує рівень цукру в крові, захищає печінку від токсинів і полегшує симптоми діабету другій стадії.

Цей напій рекомендується вживати після перенесених простудних захворювань для більш швидкого відновлення організму. Кажуть, що він здатний прискорити загоєння ран і опіків. Регулярне вживання настою з чайного листя знімає симптоми деяких шкірних захворювань.

Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Шкода зеленого чаю

До складу зеленого чаю входять речовини, які надають як позитивне, так і негативний вплив на організм людини. Крім того, в зеленому чаї присутні теофілін і теобромін, які надають збудливу дію на нервову систему людини. Ось чому настій з чайного листя не рекомендується людям з підвищеною збудливістю і при безсонні.

Міцний напій однозначно шкідливий при:

  1. При нестійкої нервової системи і при захворюваннях серцево-судинного тракту. Зрозуміло, теїн шкідливий для них. Але чай багатий не одним Теїном, в ньому є речовини, активно впливають на ці системи, що й обумовлює його шкідливий вплив, наприклад за рахунок теоброміну.
  2. При вагітності. Він перешкоджає природному розщепленню фолієвої кислоти, настільки життєво важливою мозку, що розвивається майбутнього малюка. Все це пов’язано з вмістом в ньому великої дози хімічного препарату із ім’ям «галлатепігаллокатехіна». Знову згадаємо кофеїн, протипоказаний вагітним. Чи перешкоджає чорний чай розщепленню фолієвої кислоти достеменно доведено, але ось кофеїн в ньому все-таки міститься. Всього лише декількох чашок будь-якого чаю за день можуть викликати народження дитини зі зниженим вагою, стимулювати передчасні пологи з можливою загибеллю плоду.
  3. При температурі. У чаї присутній теофілін, здатний підвищити температуру людини. Тому хворий з температурою, випивши зеленого чаю, ще більше погіршить свій стан.
  4. При виразці шлунка. Швидше за чай протипоказаний, ніж дійсно шкідливий. Міцний чай, а зелений особливо, підвищує кислотність шлункового соку, а це, в свою чергу, перешкоджає природному процесу загоєння ран. В результаті стан хворого може істотно погіршиться.
  5. При нездорової печінки. Тут треба зазначити конкретно зелений чай. Деякі сполуки, що містяться в чаї, надзвичайно навантажують печінку, особливо, якщо цей напій пити багато. А ось в чорному чаї цих з’єднань зовсім мало.
  6. Вимивання корисних мікроелементів. Чай з організму виводить метали. Знову через теїну.
  7. Для скелета і кісток. Аналізи, поставлені вченими на тваринах, показали несподівані результати. Виявляється, чай негативно впливає на скелет і, зокрема, на щільність тканини кісток. Справедливості заради зазначимо, що на людях подібних досліджень не робилося.
  8. Освіта сечовини. Будь-чай багатий пуринами, які в процесі засвоєння синтезують сечовину. Вона, як відомо, отруйна, а видаляється з організму з працею. Її солі синтезують кристали, розвиваючі подагру. Крім цього зелений чай порушує стан людей, які хворіють на артрит і ревматизм.
  9. Для зубів. Хоча тут говорилося про зворотний ефект, але є дані, згідно з якими чай згубно впливає на емаль зубів. Чому вірити? Однозначно не відповіси, але навряд чи варто полоскати чаєм зуби при чищенні.
  10. Засвоєння заліза. Кофеїн перешкоджає засвоєнню необхідного заліза.
Читайте также:  Рецепти застосування лікувальних властивостей анісу звичайного

Користь і шкода зеленого чаю з молоком і як його заварювати?

Шкода чаю від неправильного вживання:

  • Уже говорилося, що старий чай шкідливий. При довгому зберіганні в ньому накопичується безліч пуринів. Хоча в момент заварки вони вже утворюються, але з плином часу процеси їх формування наростають і через півгодини чай вже не варто вживати.
  • Спільне вживання чаю і алкоголю викликає інтенсивне утворення альдегідів, що завдають шкоди ниркам.
  • Надмірне вживання напою викликає стан сп’яніння, починає боліти голова, накочується нудота, запаморочення.
  • Надзвичайно гарячий напій не варто вживати у великих дозах. Тому, якщо ви постійно вживаєте надмірно підігрітий чай, неминуче виникають опіки внутрішніх органів. Вони деформуються, болісно зіщулюються, на тканинах утворюються тріщини. Такого роду опіки неодмінно підвищують ступінь ризику ракових захворювань. Тут треба зазначити, що це не шкода чаю як такого.
  • Заварювання крутим окропом чаю робить його практично марним, оскільки руйнуються при цьому найцінніші речовини. А ось шкідливих елементів істотно додається, тих же пуринів, наприклад.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

наверх