Плід інжиру

48073 - Плід інжиру

Плід інжиру

Залежно від сорту плоди інжиру можуть мати як жовтий, так і чорно-синій колір. Але найчастіше можна побачити жовто-зелені плоди грушоподібної форми розміром з волоський горіх. У незрілих плодах міститься молочний сік, за смаком дуже різкий. Зрілі плоди переповнені дрібним насінням, мають смак від нудотного солодкого до помірно солодкого, так як в них присутні фруктоза і глюкоза, яблучна і лимонна кислоти. Корисність плодів визначається наявністю солей калію, магнію, фосфору, заліза, міді, вітамінів групи А, В і С.

See also: Recipe Blended Tacos

Каротиноїди, пектинові речовини, ферменти, мінеральні речовини, білки і жири зберігаються в сушених плодах, причому їх концентрація в такому вигляді фрукта збільшується. Перед вживанням шкірку сушеного плода краще зняти або замочити у воді, тому що вона відрізняється високою жорсткістю. Вода, в якій замачивался інжир, має лікувальні властивості, оскільки в неї переходять мінеральні речовини і фруктовий цукор, тому її можна пити.

48074 - Плід інжиру

Сорти інжиру

Різноманіття дозволяє вибрати кращий з кращих сортів, всі вони мають відмінні характеристики, добре плодоносять і не вимагають особливого догляду.

Нікітський ароматний сорт, використовують для приготування сухофруктів, варення, і для вживання в свіжому вигляді.

Брауншвейгский сорт інжиру має дуже великими плодами, відрізняється кольором шкірки, буває синювато-пурпурного або темно-коричневого відтінку. М’якоть соковита, біла або з рожевим забарвленням.

Магнолія має також великі плоди, їх шкірка бурштинова, сорт використовується для консервування.

У Кордеро плоди грушоподібні, великі з жовтувато-зеленуватим відтінком. М’якоть бурштинового кольору, соковита і дуже солодка. Такий сорт інжиру поширений в сухих зонах.

Сан-Педро білий — здатний давати два врожаї: один дарує плоди з блискучою, жовтої шкірочкою як у лимона, з другого врожаю можна зібрати плоди зеленуватого з відтінком морської води кольору, з червоною м’якоттю, схожою на суницю, соковитою, неймовірно смачною і ароматною.

Читайте также:  Властивості, рецепти і настоянка з глоду

Сан-Педро чорний також дає два врожаї: один, з плодами великих розмірів, використовують для вживання в свіжому вигляді, другий, з дрібними плодами, застосовують для сушіння.

Смірненскій сорт має середні за величиною плоди грушоподібної форми. Шкірочка коричнево-пурпурова, іноді зеленувата, м’якоть коричнево-рожева.

48078 - Плід інжиру

Інжир при вагітності

Для кожної жінки важливо в період вагітності правильно харчуватися, поповнювати організм вітамінами і іншими корисними елементами, позитивно впливають на розвиток плода. Інжир — один самих обов’язкових інгредієнтів раціону майбутніх мам. Вітамін С, фолієва кислота, білки, калій, кальцій, залізо жінки отримають в достатньому обсязі, споживаючи щодня хоча б 2-3 плоди смоковниці.

Щоб не набирати вагу, любительки солодощів можуть вживати інжир в якості замінника солодкого. Інжир втамовує голод, природний цукор не шкідливий для матері і дитини. Консультація лікаря, звичайно ж, в цьому питанні не буде зайвою, оскільки вагітним з діагнозом «гестаційний цукровий діабет» інжир може принести шкоду.

48075 - Плід інжиру

Листя інжиру

Багато сьогодні їдять плоди цього дерева, але, знаючи силу листя, їх можна використовувати для лікування багатьох недуг. Листя інжиру також їстівні, вони допомагають при діабеті, ефективні для зниження рівня тригліцеридів. Листя інжиру — популярне натуральний засіб від виразки шлунка. Відвар сухого листя інжиру п’ють при ентероколітах, дизентерії, колітах.

Настій листя інжиру: 1 столову ложку сухого подрібненого листя потрібно залити склянкою окропу, настоювати 1 годину і приймати по 1/3 або по 1/2 склянки 2-3 рази на день. Можна робити настій фрукта на молоці.

Свіже листя інжиру застосовують для швидкого дозрівання фурункулів. Відвари листя лікують кашель, бронхіальну астму, нирки.

48077 - Плід інжиру

Інжир чорний

Чорний інжир неймовірно корисний, його цілющі властивості визнає офіційна медицина. З’їдаючи щодня протягом місяця один плід, можна зменшити ймовірність утворення склеротичних бляшок, тромбів. Корисні речовини інжиру впливають на роботу мозку, капілярів. Ефірні масла збагачують кров киснем, фрукт рекомендується для людей розумової праці, творчих особистостей. Чорний інжир добре використовувати при запальних процесах в гортані, нирках, при сечокам’яній хворобі.

Читайте также:  Корисні властивості і застосування їли, рецепти з голок ялини

Цей фрукт допомагає і при бронхіті. Завдяки наявності солей калію, заліза, магнію і фосфору він відмінно підходить для комплексної терапії, що проводиться при серцево-судинних порушеннях, анемії. Це одне з пречудових народних засобів, яке необхідно включати в раціон людям похилого віку, справжній еліксир молодості, який наповнить енергій, додасть сил. Чорний інжир містить фицин, здатний очистити кровоносні судини, надає їм міцність і еластичність.

Рецепт № 1: гарненько розімніть в склянці теплого молока 4-5 штук плодів інжиру. Приймайте засіб по 0,5 склянки 2-4 рази на день при бронхіті, трахеїті.

Рецепт № 2: потрібно відварити на повільному вогні в 1 склянці води 3-5 штук інжиру протягом 5 хвилин, після чого розім’яти і розтерти. Приймають відвар протягом дня до їди, розділивши на рівні порції. Засіб сприяє дробленню каменів і виводить їх з нирок і сечового міхура.

Чорний інжир в поєднанні з мигдалем — чудовий засіб для збільшення ваги при сильному схудненні і втрати апетиту.

48076 - Плід інжиру

Протипоказання до застосування інжиру

Інжир протипоказаний при панкреатиті, подагрі, цукровому діабеті, запальних процесах в шлунково-кишковому тракті. Заборона на вживання плодів інжиру поширюється на такі захворювання як ентерит, ожиріння. Оскільки в інжир присутній щавлева кислота, людям, схильним до утворення каменів в жовчному міхурі, цей фрукт також протипоказаний.

Середній рейтинг (проголосуйте, якщо ще не зробили цього)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 3,00 из 5)
Загрузка...
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

20 + восемь =