130 Самі алергенні продукти

Самі алергенні продукти


 |  ❤ 231  |  ☻ 0
Категория: Алергія
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 голос, в среднем: 4 из 5)

Самі алергенні продукти

Практично будь-який продукт, за винятком цукру і солі, буде володіти алергічними властивостями.

Частіше за інших провокують патологічскую реакцію організму ті продукти, в молекулярна маса глікопротеїну в яких коливається в межах від 10 до 67 тисяч. Найчастіше вони стійкі до впливу температур, добре розчиняються у воді, погано піддаються впливу ферментів протеолітичних, а також кислот.

В Америці було проведено дослідження, в якому мав місце тест з плацебо. На його основі були зроблені висновки, щодо того, що до 93% всіх алергічних реакцій бувають викликані всього лише 8 продуктами. Якщо розташувати їх по порядку, починаючи з самого «небезпечного», то на першому місці будуть знаходитися яйця, після них слід арахіс. Третій рядок відводиться сої, за нею йдуть горіхи (лісові), завершує список пшениця, випереджають її лише риба та представники ракоподібних. Крім того, вчені відзначають, що шоколад насправді не є таким потужним алергеном, як прийнято вважати.

Найчастіше до загибелі від анафіактіческой реакції як серед дорослих, так і серед дитячого населення призводять вживається в їжу риба, арахіс, горіхи лісові і ракоподібні. Крім того, додатковими факторами ризику, частіше приводили до загибелі людей, вважається наявність у них в анамнезі бронхіальної астми та несвоєчасне введення адреналіну.

У дитячому віці харчова алергія має більш широку поширеність, ніж серед дорослих. Це пов’язано з тим, що їх кишкова стінка більш проникна, ферментативна функція не до кінця розвинена. Все це дозволяє неперетравленим білкам легше проникати в кровотік і провокувати патогенні реакції.

Самі алергенні продукти

  • Яйця курей. Варто знати, що білок і жовток викликають не однаковий ступінь вираженості алергічної реакції. Після термічної обробки білок стає менш алергенним. Спроба замінити білок курки на білок качки або гуски недоцільна, так як його протеїни не є специфічними. Якщо у людини є реакція на яйця, то вона проявиться і при споживанні м’яса птиці. Крім того, люди часто не здатні споживати продукти, в які входять яйця, наприклад, морозиво, цукерки, хліб та ін. Крім того, важливо пам’ятати про те, що деякі вакцини містять в собі домішки білка курки, тому їх не можна вводити людям, які мають особливу чутливість до цього продукту. Так, щеплення від грипу, тифу мул лихоманки можуть спровокувати загибель хворого.
  • Молоко корови. У його складі налічується 20 білків, з більшим чи меншим ступенем алергенність. Деякі білки руйнуються при кип’ятінні молока, що відбувається через 20 хвилин, тому деякі люди можуть пити його після такої обробки. Якщо є чутливість до звичайного молока, то вона проявиться і до сухого, і до згущеному його аналогу. Однак є можливість замінити його на козяче. Часто у людей, що мають алергію на молоко, її немає на сир.
  • Риба. Це найбільш небезпечний продукт в плані розвитку алергічних реакцій. Іноді хворі можуть випробувати напад навіть після вдихання її парів, які виділяються під час варіння. При цьому немає можливості переносити будь-яку рибу. Така алергія найчастіше переслідує людину протягом усього його життя. Варто відзначити, що деякі люди можуть їсти консерви з риб, так як така кулінарна обробка сприяє зниженню її алергенних властивостей. Крім того, вони саркоплазматическим речовини видозмінюються при ліпофільній сушінні, це варто врахувати при виконанні тесту з використанням алергенами з риби.
  • М’ясо. Що стосується м’ясних продуктів, то при наявності патологічної реакції на один сорт м’яса, хворий спокійно переносить інший (не може їсти баранину, але не дає реакції на свинину або птицю), що пояснюється різним антигенними складом тварин. Варто врахувати, що при наявності алергії на конину, не можна вводити сироватку від правця.
  • Омари, раки, креветки і краби. Якщо людина має алергічну реакцію на будь-якого представника ракоподібних, то вони всі повинні бути виключені з їжі.
  • Злаки. Рідко провокують алергію овес, жито, пшениця, кукурудза і рис, однак важку алергію може викликати гречка. Якщо є підвищена чутливість до злакових, то варто пам’ятати, про те, що вони входять до складу багатьох ковбасних виробів, а також в косметичні засоби.
  • Ягоди, овочеві і фруктові культури. Часто алергія на них спостерігається у людей, нездатних переносити пилок дерев. Після термічної обробки вони стають менш алергенними.
  • Горіхи. Вкрай часто саме вони стають причиною серйозних патологічних реакцій, навіть якщо надходять в організм в незначній кількості. Важливо пам’ятати про їх широке застосування в кондитерських виробах.
  • Приправи. Часто алергія на них є у людей, які не здатні переносити пилок рослин.
Читайте также:  Причини алергії

Чи не рідкістю є зникнення патологічної реакції у дітей після досягнення ними трирічного віку. Проходить алергія на сою, яйця, молоко. Крім того, знизити їх агресивна дія на організм здатна обробка високими температурами.

Самі алергенні продукти

Вы читаете статью Самі алергенні продукти. Все материалы на сайте Tyt Doctor, а также и статья Самі алергенні продукти - написаны с целью информационного обогащения и мы рады если Вам нравиться наш Журнал.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девять + девять =

наверх