Як протверезити п’яного людини?
Зміст
Як протверезити п’яну людину?
Спочатку варто сказати, що не намагайтеся протверезити себе, вискакуючи на свіже повітря, особливо на мороз! Такий спосіб протверезіння може мати самі жалюгідні наслідки. Реакції організму в стані алкогольного сп’яніння значно відрізняються від нормальних реакцій. Контакт з морозним повітрям не допоможе вам протверезіти, а ось впасти в непритомність цілком реально. І добре, якщо поблизу виявиться хтось.
І звичайно, головне правило — знайте міру! Медицина стверджує, що гранично допустима кількість алкоголю, що не завдає шкоди організму, становить 6,5 мл горілки на кілограм ваги вашого тіла протягом трьох-чотирьох годин. От і рахуйте: якщо ваша вага становить 70 кг, то на протязі вечора ви можете без особливого збитку для здоров’я випити до 450 мл горілки.
А тепер перейдемо до конкретних правил і рецептами протверезіння п’яної людини.
Як правильно приймати алкогольні напої?
Перше і основне правило: не змішуйте алкогольні напої, нехай навіть вони будуть найвищої якості. Якщо ж без цього ніяк не обійтися, то варто дотримуватися «правила гірки». Що воно значить? Це дуже просто: можна піднімати градуси, але не знижувати їх. Після пива можна пити горілку, а не навпаки. Напевно, багатьом з нас знайоме ранкове стан, коли напередодні, ми «заполірували» горілочку пивком. До того ж, порушення цього правила може призвести не тільки моторошним похміллям, а й миттєвим серйозним сп’янінням, відійти від якого практично неможливо (принаймні, в короткі терміни).
Правило друге: не забувайте щільно закусити! Від якості закуски залежить дуже багато чого. Гарячі м’ясні страви, жирна риба, салати, заправлені майонезом і рослинним маслом, і особливо картопля значно знижують ступінь алкогольного сп’яніння. Крім того, дуже важливо дотримуватися мінімальний інтервал між перекиданням чарок. Бажано витримувати хоча б 25-30 хвилин. Такі продукти як лимон і петрушка дуже добре зменшують запах алкоголю з рота, неминучий в таких випадках. Також здатні відбити його розжовані зерна кави.
Правило третє: забудьте про соломинку! Ротова порожнина людини багата кровоносними судинами, розташованими прямо на слизовій оболонці. Алкогольні напої, що вживаються через соломинку, починають всмоктуватися в кров уже в роті, а кровоносна система миттєво розносить їх по всьому тілу. Тому, незважаючи на те що ви п’єте легкий коктейль, алкогольне сп’яніння настає дуже швидко. Взагалі затримувати в роті алкоголь загрожує наслідками! Так що з коктейлями та іншими алкогольними напоями, уживаними через соломинку, потрібно бути дуже акуратним.
Протверезіння п’яного настоянкою м’яти
Настоянка м’яти добре знімає сп’яніння з людини. Єдиним мінусом є те, що її потрібно заготовлювати про запас, тобто заздалегідь. Щоб протверезити п’яного людини, слід дати йому 20 крапель такого настою в склянці з холодною водою.
Для його приготування м’ятного настою візьміть стакан горілки і додайте чайну ложку сухої м’яти. Витримайте склад протягом тижня — і настій готовий. Також добре знімають сп’яніння свіжі ягоди малини. Простіший метод протверезіння запропонований нижче.
Але є ще один простий спосіб — це звичайний нашатирний спирт! Візьміть склянку холодної води і накапати 5-6 крапель нашатирного спирту. Дайте випити напій п’яному людині або самі розкрийте йому рот і влийте засіб.
Дуже простий і швидкий спосіб протверезіння п’яної людини
Прикладіть свої долоні до вух п’яної людини і почніть швидко і сильно терти обидва вуха одночасно. В результаті відбудеться прилив крові до голови, і вже через хвилину ви зможете розмовляти з тверезою людиною.