Російські фахівці перевірили якість готового шашлику
Експерти організації «Росконтроль» провели перевірку готового свинячого шашлику виробництва мереж «Стрічка», «Магнолія», «МясновЪ», «о’кей», «Перехрестя», Globus, Selgros. Виявилося, що не відповідає вимогам безпеки за мікробіологічними показниками (завищений показник загальної обсіменіння мезофильной мікрофлорою) шашлик марок «Магнолія», «МясновЪ» (показник перевищений більш ніж у 30 разів), «Стрічка» (перевищення в 16 разів), Selgros (перевищення більш ніж у 3 рази), «Перехрестя» (перевищення в 4,5 рази).
А в шашлику Globus були знайдені сальмонели. Шашлик «о’кей» показав наявність консервантів — сорбінової і бензойної кислот. Дані консерванти не вказані в складі і не передбачені до застосування в цьому виді продукції. Також шашлик не відповідає вимогам безпеки за мікробіологічними показниками — показник перевищено в 1.4 рази. Бактерії групи кишкової палички виділені відразу в двох зразках — з магазинів «Магнолія» і «Перехрестя».
При цьому в двох зразках — з магазинів «Магнолія» і Selgros » відзначено високий вміст загального фосфору, що не властиве свинячого м’яса. Значить, у м’ясі можуть міститися незаявлені фосфати. Дані сполуки застосовують в якості регуляторів кислотності, стабілізаторів, влагоудерживающих агентів. За словами експертів, додані продукцію сполуки фосфору впливають на баланс кальцію і фосфота . Кальцій «вимивається» з кісток, що загрожує остеопорозом
Джерело: www.meddaily.ru