3568 Російські фахівці перевірили якість готового шашлику

Російські фахівці перевірили якість готового шашлику



Експерти організації «Росконтроль» провели перевірку готового свинячого шашлику виробництва мереж «Стрічка», «Магнолія», «МясновЪ», «о’кей», «Перехрестя», Globus, Selgros. Виявилося, що не відповідає вимогам безпеки за мікробіологічними показниками (завищений показник загальної обсіменіння мезофильной мікрофлорою) шашлик марок «Магнолія», «МясновЪ» (показник перевищений більш ніж у 30 разів), «Стрічка» (перевищення в 16 разів), Selgros (перевищення більш ніж у 3 рази), «Перехрестя» (перевищення в 4,5 рази).

Российские специалисты проверили качество готового шашлыкаА в шашлику Globus були знайдені сальмонели. Шашлик «о’кей» показав наявність консервантів — сорбінової і бензойної кислот. Дані консерванти не вказані в складі і не передбачені до застосування в цьому виді продукції. Також шашлик не відповідає вимогам безпеки за мікробіологічними показниками — показник перевищено в 1.4 рази. Бактерії групи кишкової палички виділені відразу в двох зразках — з магазинів «Магнолія» і «Перехрестя».

При цьому в двох зразках — з магазинів «Магнолія» і Selgros » відзначено високий вміст загального фосфору, що не властиве свинячого м’яса. Значить, у м’ясі можуть міститися незаявлені фосфати. Дані сполуки застосовують в якості регуляторів кислотності, стабілізаторів, влагоудерживающих агентів. За словами експертів, додані продукцію сполуки фосфору впливають на баланс кальцію і фосфота . Кальцій «вимивається» з кісток, що загрожує остеопорозом

Джерело: www.meddaily.ru

Читайте также:  Ученые назвали секреты людей, которые никогда не полнеют

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

наверх