865 Маски з абрикоса

Маски з абрикоса



Маски з абрикоса

Косметологія активно використовує не тільки сік плодів, а й саму м’якоть, а також масло, яке видобувають з кісточок. Абрикос можна застосовувати для догляду за обличчям і тілом як самостійно, так і купивши вже готові засоби на його основі.

Читайте также: Утка, порода Черри-Велли

Потрібно взяти стиглий плід, очистити його від шкірки, розчавити м’якоть і накласти її на заздалегідь очищене обличчя. Після закінчення чверті години маску прибирають, а особа більше нічим не обробляють. За допомогою такого засобу можна наситити шкіру корисними речовинами, зволожити її. Повторювати процедуру потрібно через день.

Для догляду за жирною шкірою підійдуть такі варіанти:

  1. Раз на три дні наносити на обличчя м’якоть абрикоса з додаванням в неї кефіру. Час витримки — 20 хвилин, час відпочинку від маски — 3 дні.
  2. У м’якоть двох плодів додати столову ложку лимонного соку, суміш нанести на шкіру і зверху прикрити тканиною. Час витримки — 15 хвилин.
  3. Змочити хустку абрикосовим соком і накласти його на обличчя. Час витримки не обмежена, потрібно дочекатися того моменту, поки хустку висохне наполовину. Найчастіше для цього достатньо буває 30 хвилин. Після процедури обличчя обполіскують теплою водою.

Для догляду за сухою шкірою, схильної до старіння, підійдуть такі варіанти:

  1. Взяти одну частину сиру з високим відсотком жирності і одну частину м’якоті абрикоса, все змішати і нанести на обличчя. Час витримки — 15 хвилин, після чого обличчя очищується і ополіскується теплою водою.
  2. Сік абрикоса потрібно змішати з медом у пропорції — 3 столових ложки соку на чайну ложку меду. До цієї суміші додати манну кашу з молоком (столову ложку), сіль (1/2 чайної ложки), яєчний жовток в сирому вигляді. Час витримки — чверть години.

Маски з абрикоса

Варіанти для догляду за шкірою, схильної до лущення:

  1. Взяти чайну ложку абрикосового масла і змішати його з жовтком. За допомогою масажних рухів нанести суміш на обличчя, після чого змити прохолодною водою.
  2. Взяти столову ложку олії і змішати її з м’якоттю двох абрикосів. Нанести на шкіру і зверху прикрити тканиною. Час витримки — 15 хвилин.

Шампунь домашнього виготовлення

Взяти і змішати шість ягід полуниці, сирої перемелений рис (100 г), замочений в окропі, 200 г м’якоті абрикоса у вигляді пюре. Нанести отриману суміш на волосся, втираючи її в коріння і в самі стрижні протягом тривалого часу. Рис прибере надлишки шкірного сала, а інші компоненти шампуню наситять волосся і шкіру голови, зволожать її. Після процедури волосся ретельно промиваються струменем проточної води. Завершити таке корисне миття голови можна обполіскуванням волосся слабким розчином на базі яблучного оцту.

Скраб з абрикоса

Кісточки у вигляді борошна змішуються з пюреобразной м’якоттю плодів, чайною ложкою меленої кави і столовою ложкою меду. Після використання такого засобу шкіра стає зволоженою, бархатистою і ніжною. Ще один позитивний момент від використання скрабу — це приємний запах від тіла після процедури.

Читайте также:  Рецепти приготування вишні

Для приготування масок не обов’язково чекати того моменту, поки дозріють свіжі абрикоси. Для цієї мети підійдуть і консервовані плоди. Ось рецепт такого косметичного засобу: сорбіт розвести водою (2 ст. Ложки на 50 мл), додати гліцерин (2 ст. Ложки) і абрикосове пюре (200 г). Маску можна зберігати в холодильнику тривалий час, але кришка повинна щільно прилягати, щоб не було доступу повітря. Тара підходить для цих цілей тільки скляна.

Маски з абрикоса

Масло абрикоса в косметології

Для виготовлення масла беруться ядра насіння абрикоса. Можливе додавання насіння аличі та сливи. Масло на виході виходить дуже жирне і його застосовують як базове. У складі є різноманітні кислоти: миристиновая, стеаринова і лінолева. Хоча воно рідке, але здатне тягнутися. Колір справжнього масла наближений до солом’яного, аромат дуже тонкий.

Можливе застосування абрикосового масла, як самостійно, так і в поєднанні з близькими за складом маслами. Після додавання такого засобу в косметику, вона збагачується вітамінами: А, В, С. Якщо це засіб використовується для шкіри, то воно робить її ніжною, пружною, зволоженою.

Крім того, масло має протизапальний ефект і може бути використано як для догляду за шкірою немовляти, так і для людей похилого віку. Часто його можна виявити в складі антицелюлітних кремів. Крім всіх позитивних ефектів, таке масло вирівнює колір шкіри.

Використовують масло в складі лікарських препаратів для лікування серця, судин, головного мозку, порушень імунітету. Також вони виступають основою для виготовлення косметичних засобів для догляду за губами та шкірою.

Ефекти, які можна отримати при застосуванні абрикосового масла:

  1. Підвищення тонусу шкіри;
  2. Вирівнювання кольору шкіри;
  3. Ефект омолодження;
  4. Зволоження та пом’якшення шкіри;
  5. Глибоке очищення за типом хімічного пілінгу;
  6. Усунення лущення.

Зробити контури особи більш чіткими, підвищити пружність шкіри, стимулювати вироблення колагену і еластину дозволять компоненти, що входять до складу абрикосового масла.

Масло можна наносити навіть на токую шкіру повік, не кажучи вже про інших ділянках тіла, які потребують догляду. Щоб підсилити дію засоби, його потрібно злегка підігріти. Можна масло використовувати навіть тим людям, які мають ніжною і вразливою шкірою, що відрізняється підвищеною чутливістю.

Маски з абрикоса

Масло можна зустріти в складі шампунів, бальзамів, гелів для душу та інших косметологічних засобів по догляду за волоссям, тілом, обличчям. Однак, не варто розраховувати на те, що масло буде входити до складу недорогих косметичних засобів. Ціна на нього досить висока, тому воно може бути присутнім виключно в якісній косметиці.

При контакті з киснем відбувається швидке окислення масла, тому його використовують як базу для лікарських препаратів, що вводяться внутрішньовенно або внутрішньом’язово.

  • Для боротьби з висипом вугрів допоможе наступний склад: крапля масла чайного дерева + крапля лимонного масла + крапля масла лаванди + масло абрикоса в обсязі двох столових ложок.
  • Склад антицелюлітного масажного масла: 2 краплі ефірних масел (розмарин, лимон, апельсин, ялівець) + дві столові ложки олії авокадо + 2 столові ложки абрикосового масла.
  • Засіб для зміцнення нігтьових пластин, для зволоження шкіри рук: масло абрикоса + масло жожоба + масло пшеничних зародків. Всі компоненти потрібно взяти в розмірі столової ложки, після приготування складу слід зберігати в холодильнику в закритій скляній тарі.
  • Зволоження шкіри: дві столові ложки олії мигдалю і абрикосового масла + дві краплі олії сандалу, лаванда, іланг-ілангу. Наносити отримане засіб потрібно після очищення тіла.
  • Склад для шкіри повік: капсула вітаміну Аевіт + масло шипшини + масло абрикоса + оливкова олія. Масла потрібно брати в кількості однієї чайної ложки. Засіб можна застосовувати щодня перед сном.
  • Очищення та живлення дерми: вітамін Е (10 крапель) + абрикосове масло + касторове масло. Масла потрібно брати в кількості однієї столової ложки. Склад підходить для догляду за сухою шкірою.
  • Усунення і профілактика неглибоких зморшок: масло абрикоса + масло жожоба + масло авокадо в розмірі столової ложки. Туди ж додати масло ладану (3 краплі) і масло рожевого дерева (4 краплі). Наносити засіб на обличчя вранці і ввечері.
Читайте также:  Корисні властивості березового соку, збір і застосування, рецепт квасу

Масло можна застосовувати для догляду за шкірою жінок, які виношують дитину і під час годування грудьми.

Маски з абрикоса

Протипоказання до застосування і шкоду абрикоса

  • Розвиток діареї може відбутися в тому випадку, якщо після вживання абрикосів в свіжому вигляді відразу ж попити води.
  • Не варто їсти абрикоси на голодний шлунок, а також після вживання важкої їжі.
  • Не потрібно занадто захоплюватися абрикосами в будь-якому вигляді, якщо є діагноз цукровий діабет, або ожиріння.
  • Несозревшіе абрикоси — їжа важка. Вони можуть стати причиною підвищення кислотності шлункового соку, викликати печію і відрижку, тому вживати їх в їжу не слід.
  • При брадикардії слід відмовитися від вживання абрикосів в будь-якому вигляді.
  • Хвороби органів шлунково-кишкового тракту в стадії загострення повинні стати підставою для того, щоб вживати абрикоси з обережністю.

Як вибрати і зберігати абрикос?

Непридатні в їжу зелені абрикоси з пом’ятими боками. Абрикос повинен мати щільну шкірку без плям. М’якоть плоду — соковита, але не кашоподібна, кісточка легко відділяється. Якщо на абрикосі налічується більше 10 точок, то це вказує на його перезрілість. Червиві абрикоси є не варто, але якщо такий плід в покупці попався, то це добра ознака, що вказує на екологічну безпеку всієї партії товарів.

Якщо у плода тонка шкірка, а сам він сухий всередині, то це вказує на те, що його зірвали незрілим, а дозрів він в процесі транспортування до пункту призначення. Такі абрикоси не будуть у повній мірі володіти всім спектром корисних речовин.

Максимальними смаковими якостями будуть володіти абрикоси сорти «ананас» і «банан». Їх нескладно відрізнити за зовнішнім виглядом: плід має жовтий колір, довгасту форму і великий розмір. Якщо в планах консервування абрикосів, то краще вибирати ті, які мають насичений помаранчевий колір. Вони солодкі на смак, але в той же час володіють деякою кислинкою. Дрібні абрикоси, в свою чергу, можуть навіть гірчити.

Термін зберігання плодів без холодильника — 3 дня, в холодильнику — 20 днів. Щоб зберегти абрикоси довше їх потрібно законсервувати, заморозити або висушити.

Маски з абрикоса

Рецепти салатів з абрикосами

Можна використовувати абрикоси для випічки і для виготовлення різних десертів, але якщо людина стежить за фігурою, то йому підійдуть такі рецепти:

  1. Курага (2 склянки) + свіжа морква (3 шт) + м’якоть лимона. Усі компоненти подрібнити і заправити сметаною в кількості 100 г. Для поліпшення смаку можна додати цукор і зелень петрушки.
  2. Свіжі абрикоси (200 г) + свіжа капуста (100 г) + яблука (100 г) + ріпа 80 г) + морква (80 г). Всі компоненти нашаткувати, перемішати і додати сметану з цукром в якості заправки. Можна прикрасити листям м’яти і полити лимонним соком.
  3. Взяти склянку кураги і такий же обсяг волоських горіхів, перемішати і додати туди меду. Є невеликими порціями, так як калорійність салату дуже висока. У той же час це блюдо дозволить нормалізувати рівень гемоглобіну в крові. Мед можна замінити на суміш коньяку і цукрової пудри.
  4. Півкіло свіжих абрикосів очистити від кісток і нарізати на дольки, помістити їх в креманки і скропити лимонним соком. Окремо збити вершки з цукровою пудрою (2 ст. Л) і викласти поверх абрикосів. Отриманий низькокалорійний десерт прибрати в холодильник.
  5. Абрикоси помістити в цукровий сироп і прокип’ятити протягом 10 хвилин. Для приготування сиропу потрібно стакан води і цукор (100 г). Потім з плодів дістати кісточки і наповнити їх сиром. Сир попередньо потрібно перетерти з цукром і лікером. Після фарширування десерт потрібно прибрати в холодильник для охолодження. Перед подачею можна прикрасити блюдо збитими вершками.
  6. 200 г кураги входить до складу святкового салату з наступними компонентами: куряча грудка + відварені яйця (3 шт) + 2 солоні огірки + цибулина. Всі компоненти нарізувати і заправити майонезом з невисокою калорійністю.
  7. Груші і абрикоси нарізати, залити медом, перемішати і дати настоятися. Перед подачею ще раз перемішати.
Читайте также:  Корисні властивості і застосування ікотніка

Як сушити абрикос?

Курага — це абрикос, розділений навпіл і висушений. Кайса — це абрикос без кістки, висушений цілком. Урюк — це сушений абрикос з кісточкою всередині. Шепотіла — це в’ялений абрикос. Для приготування сухофруктів плоди повинні бути великими.

Маски з абрикоса

Для приготування сухофруктів в домашніх умовах плоди слід вибирати більш зрілі. Температура для сушіння в духовці — 60 градусів, через деякий час її можна збільшити до 70 градусів, а потім знову знизити, відкривши стулку шафи.

Якщо сушити плоди на сонці, то їх потрібно заздалегідь витримати в тіні на вітрі. Зрозуміти, що абрикоси засушити, можна просто натиснувши на плід. З нього не буде виходити сік, але при цьому сам плід залишиться м’яким.

Якщо сушити абрикоси в сушарці, то їх слід очистити від кісток. З одного кілограма свіжих плодів на виході вийде 200 г кураги.

Як виростити абрикос з кісточки?

Кісточки абрикоса потрібно промити, витримати в слабкому розчині марганцівки. Для посадки підходять тільки ті плоди, що не спливли, а осіли на дні. Перед посадкою кісточки потрібно зиму витримати в холоді, для цього слід їх помістити у вологий пісок, а тару поставити в холодильник.

Таким чином вони переживуть зиму, а в березні з’являться перші паростки. Тримати їх потрібно на підвіконні, періодично поливаючи. У травні можна переселити саджанці в сад. Розсаджувати і рясно поливати їх можна буде восени.

Зимівлю перенесуть не всі рослини, проте вижили будуть міцними і загартованими морозами молодими деревцями.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

наверх