1211 Шкода і протипоказання арахісу

Шкода і протипоказання арахісу



Шкода і протипоказання арахісу

Шкода і протипоказання арахісу — це не порожні застереження лікарів. Земляний горіх дійсно здатний викликати негативні реакції з боку організму людини.

See also: Lunar rituals and omens

Не рекомендується включати арахіс в їжу при таких захворюваннях:

  1. Подагра, артрит, артроз. У складі продукту занадто багато білка.
  2. Варикозне розширення вен. Ця заборона обумовлений тим, що вживання арахісу в їжу сприяє згущення крові.
  3. Алергія на арахіс. Земляний горіх визнаний найсильнішим алергеном, який може викликати не тільки шкірні висипання, але і набряк Квінке, ангіоневротичний реакцію, бронхіальний спазм і ін. Навіть якщо у людини раніше не спостерігалося алергії на арахіс, найкраще вживати його без шкірки, так як саме вона є сильним алергеном.

Крім того, варто пам’ятати, що арахіс дуже вибагливий до умов зберігання і при їх порушенні на горісі швидко починає розмножуватися пліснявий грибок. При попаданні всередину організму, цвіль провокує різні захворювання, аж до онкології. Вказати на несвіжість горіха може неприємний затхлий запах. Тому щоб убезпечити організм від токсинів, слід купувати арахіс в герметичній упаковці, без білого нальоту, відколів, неприємного запаху. Якщо вибирати арахіс в шкаралупі, то потрібно потрясти горіх — він не повинен гриміти. На несвіжість горіха вкаже також його гіркий присмак.

Шкода і протипоказання арахісу

Калорійність арахісу

Калорійність арахісу досить висока, на 100 г продукту припадає 552 ккал.

  • Скільки калорій в одному арахісі? В одному арахісі вагою близько 0,5 г міститься приблизно 3 ккал.
  • Скільки білка в арахісі? Білка в 100 г арахісу міститься 26,3 м
  • Скільки вуглеводів в арахісі? Вуглеводів в 100 г арахісу 9,9 м

Як посмажити арахіс?

Користь саме смаженого арахісу висока. Проте, купувати в магазинах найкраще свіжий арахіс, а обсмажувати його будинку. Так можна бути впевненим в тому, яка кількість масло було додано під час обробки, а також використовувати сіль і інші спеції на свій розсуд.

Як посмажити арахіс на сковороді з сіллю?

Для смаження арахісу на сковороді, найкраще брати млинниць. Вона пласка і широка. Потрібно, щоб горіхи покривали дно сковороди рівним шаром. Якщо горіхів буде більше, то вони не зможуть рівномірно прожаритися. Сіль для смаження арахісу потрібно вибирати дрібну, велика сіль буде обсипатися і горішки НЕ просоляться добре.

Читайте также:  Корисні властивості і застосування трави жовтушника

Крім того, можна розвести сіль у воді і під час смаження вилити її на горіхи. Після чого потрібно дочекатися її випаровування і повної просушки арахісу. Для цього сковороду слід потримати на невеликому вогні.

Як правило, час смаження становить від 4 до 7 хвилин. Під час процесу приготування, сковороду потрібно регулярно трусити, щоб горіхи переверталися і рівномірно підрум’янюємо.

Шкода і протипоказання арахісу

Що стосується використання масла, то його можна не додавати. Горіхи містять велику кількість жирів, яких цілком достатньо для того, щоб вони не підгоріли в процесі обсмажування. Якщо було вирішено масло все-таки додати, то на півкіло горіхів досить буває однієї столової ложки будь-якого рослинного масла.

Після того, як горіхи будуть готові, їх потрібно викласти в тарілку і дати охолонути. Лушпиння на них потріскається, тому її найкраще очистити.

Як посмажити арахіс в мікрохвильовці?

Для того щоб посмажити арахіс в мікрохвильовці, потрібно взяти відповідну для цього посуд і укласти в неї горіхи рівним шаром. Потім СВЧ-піч встановлюється на найвищу потужність і включається на 4 хвилини. Періодично роботу мікрохвильовки потрібно зупиняти і перевертати горіхи, щоб вони не підгоріли. Робити це бажано кожні 30 секунд.

Про те, що арахіс готовий, буде свідчити його темно-коричневий колір. Не варто насипати велику кількість арахісу, так як його буде важче приготувати. За бажанням, можна додати сіль і спеції.

Як посмажити арахіс в шкаралупі в духовці?

Перш ніж приступати до приготування арахісу в шкаралупі в духовці, необхідно його попередньо перебрати. Зіпсовані і пошкоджені плоди потрібно викинути. Після сортування горіхи слід рівним шаром розподілити по листу.

Духова шафа потрібно розігріти до температури 180 градусів. У духовку встановлюється деко, горіхи витримуються під впливом спека протягом 25 хвилин. Потім деко витягується з духовки і остуджують. В цей час арахіс в шкаралупі буде доходити до повної готовності.

Шкода і протипоказання арахісу

Як вирощувати арахіс на городі?

Про те, як вирощувати арахіс на городі знає кожен садівник, який хоча б раз садив на своїй ділянці бобові культури. Технологія вирощування квасолі і арахісу тісно переплітається. Незважаючи на те, що батьківщиною рослини є Південна Америка, воно відмінно відчуває себе в кліматичних умовах, що превалюють на території України.

  1. Вибір ділянки для посадки. Земляний горіх любить тепло, тому для його посадки слід вибирати сонячні ділянки, на яких протягом дня відсутня тінь. Але при цьому важливо захистити рослину від сильних вітрів. Найкраще росте арахіс на чорноземних грунтах, на супіщаних і суглинних ділянках. Якщо земля занадто важка, її потрібно збагатити піском і перегноєм. Перезволожений грунт для посадки арахісу не підходить.
  2. Матеріал для посадки. Найкраще вибирати горіхи, призначені для висадки в конкретному регіоні. Придбати їх можна в садівничих магазинах, а також у сусідів по городу, в тому випадку, якщо вони отримали хороший урожай. Багатий урожай вдається, як правило, отримати з насіння, але також використовують для посадки і самі боби, в цілісному вигляді і подрібнені.
  3. Як підготувати грунт під посадку. Грядки слід обробити ще з осені. Найкраще садити арахіс на тих ділянках, де до нього виростали огірки, кабачки, гарбуз, помідори, капуста. Не варто сіяти арахіс на ті місця, де до цього «проживали» бобові, сочевиця, квасоля і горох. Землю потрібно перекопати, але не дуже глибоко, приблизно на багнет лопати. Можна внести органічні добрива: перегній, попіл, компост. Навесні, перед тим як арахіс висаджувати, слід грядку позбавити від бур’яну і боронувати. Відстань між борознами має бути не менше 70 см.
  4. Посадка рослини. Перед висадкою, насіння слід перебрати. Для цього їх замочують в слабкому розчині марганцівки на 15 хвилин. Можна замість марганцівки використовувати соляний розчин. На літр води досить столової ложки солі.
  5. Якщо було вирішено висаджувати арахіс розсадним методом, то найкраще для цієї мети підходять торф’яні горщики з живильним грунтом. Насіння потрібно внести на глибину не більше 25 мм. Починати висаджувати розсаду слід на початку квітня. Горщики виставляють на добре освітлені ділянки, наприклад, на підвіконня. Поливати арахіс в цей час потрібно регулярно, але помірно. Пересаджувати розсаду слід не витягуючи її з горщика. Робиться це через 30 днів після висадки насіння. Якщо клімат в регіоні помірний, то можна протримати розсаду будинку до 60 днів, але не більше. Між рослинами слід залишати відстань в 25 см.
  6. Якщо було вирішено висаджувати арахіс у відкритий грунт, то слід дочекатися температури грунту в 14 градусів, але не менше. Денні температури повітря не повинні опускатися нижче +18. Садити насіння потрібно на глибину в 10 см. На одну лунку потрібно посадити по 2-3 бобу, так як їх схожість невідома. Важливо спочатку охороняти грядки від птахів, так як вони знищують не тільки саме насіння, а й молоді паростки. Особливо небезпечні ворони, сороки та дрозди.
  7. Догляд за арахісом. Поливати рослину потрібно з того моменту, коли з’явилися множинні сходи. Справа в тому, що в травні грунт залишається зволоженою талими водами, яких для рослини буває досить. Молоді пагони практично відразу починають цвісти. Через три тижні після завершення цвітіння, кущі слід підгорнути. На цей час припадає формування підземних плодів.
  8. В цей же період варто подбати про першій підгодівлі. У грунт можна вносити мінеральні добрива з фосфором і калієм. Полоти горіх потрібно до того моменту, поки не зімкнулися листя. Потім кожен кущ зможе самостійно впоратися з бур’яном, убезпечивши себе від її шкідливого впливу. Поливати кущі протягом літа потрібно лише в тому випадку, якщо на території спостерігається найсильніша посуха. Полив в кінці серпня — початку вересня недоцільний.
  9. Збір врожаю. Зберігання врожаю. В середині осені можна приступати до збору врожаю. Кущі потрібно викопувати з допомогою лопати. Рослина слід злегка потрясти, щоб очистити його від ґрунту. Потім його перевертають і викладають на землю, догори корінням. Це дозволить арахісу підсохнути на повітрі. Потім кущі переносять під навіс, або складають у сухому приміщенні з хорошою вентиляцією. Щоб просушити арахіс, досить 4 доби. Коли стебло стане зовсім сухим, арахіс просушують при кімнатній температурі і прибирають в тканинні мішечки, або в картонні коробки в сухе місце. Для прискорення сушки плодів можна використовувати духову шафу, але при цьому температуру в ньому не слід ставити вище 40 градусів.
Читайте также:  Вирощування і застосування корисних властивостей дурману

Шкода і протипоказання арахісу


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

наверх